Meny

Välkommen på Barnspardagen

Barnspardagen ger inspiration för dig som förälder att prata pengar med ditt barn och är ett roligt sätt för barnet att själv testa på att hantera egna pengar.
Varmt välkommen in på Barnspardag på våra kontor i Skara, Vara, Götene och Nossebro! 
 
  • Torsdag 15 februari, kl 9:30 - 18:00
Barnspardagen torsdagen den 15 februari

Låt barnet blippa ett låtsas-bankkort laddat med hela 100 kronor i Sparbanksaffären den 15 februari!

Låtsas-kort att blippa på Sparbanksaffären
Bad- och biobiljetter

Så går det till

  • Ditt barn får av oss ett låtsas-bankkort laddat med 100 kronor som går att spendera i Sparbankensaffären på alla våra bankkontor under Barnspardagen. Där får ditt barn handla någonting till sig själv, bjuda familjen på fika och vill man får man också spara en slant på sitt riktiga bankkonto.
  • För att få testa på, förstå hur pengar fungerar och vad saker är värda. Vi vill ge barnen chans att få testa, ställa frågor och ge dig som förälder inspiration till hur du kan prata pengar med ditt barn.
  • Ta med er bankkortet ni fått på posten till Barnspardagen och låt barnet spendera eller spara det den vill. Har ditt barn inte fått ett bankkort i brevlådan är ni varmt välkomna in ändå, vi delar även ut korten på banken.

Prata pengar med barn

Vi tror att det är viktigt att tidigt börja prata om pengar med barn, för att ge de bästa förutsättningarna för en trygg ekonomi i framtiden. Vår Barnspardag kan ge inspiration för dig som förälder att prata pengar med ditt barn och är ett roligt sätt för barnet att själv testa på att hantera egna pengar.
 

Familj som sitter i soffan
Barn som leker

Vem får komma på Barnspardagen?

Alla som vill! Under dagen finns det också pysselhörna, Spara och slösas veckopengsavtal och aktiviteter som handlar just om ekonomi för barn.

Syskon eller kompisar som inte fått ett bankkort hemskickat är välkomna med till banken där det finns extrakort att hämta ut och som går att använda under Barnspardagen (max ett bankkort per barn).

Barnspardagen riktar sig till barn mellan 5-11 år då vi tror att det är en passande ålder för aktiviteten. Är man något äldre eller yngre är man såklart välkommen att vara med. Alla som vill komma är välkomna, du behöver inte vara kund i Sparbanken Skaraborg idag.

 

Barnspardagen ger barnen chans att testa, ställa frågor och ge dig som förälder inspiration till hur du kan prata pengar med ditt barn.

Barnspardagen 15 februari
Sparbanken Skaraborgs lokaler

Kan vi tömma spargrisen på Barnspardagen?

Nej tyvärr, vi har inte längre möjlighet att ta emot mynt på våra kontor. Det är därför vi nu skapar en Barnspardag där bankkortet och hur det används är i fokus eftersom det är det vanligaste sättet att hantera pengar på idag. Har ditt barn sparade pengar i sin spargris rekommenderar vi att handla för dom eller växla in i en butik, sedlar kan sättas in direkt på valfritt konto i insättningsautomaten som finns intill entrén på alla våra kontor.

Vill du veta mer om våra banktjänster för barn?

Du kan ansluta tjänster till ditt barn på egen hand via din internetbank eller app.

Vill du prata med oss eller få vår hjälp så hjälper vi dig gärna. Kom in till något av våra kontor eller ring vårt Kundcenter på 0511-280 00.

Barn och dotter gungar