Att arbeta i bank innebär mer än att bara hantera pengar. I Sparbanken Skaraborg vill vi att kunderna skall känna att vi bryr oss om dem. Våra kunder skall ha tillgång till en förstklassig service och rådgivning av högsta kvalitet.

Varje kund är unik och det är vår uppgift att finna lösningar som passar var och en. Vår bank verkar främst lokalt och därför är det en målsättning att stärka och stötta utvecklingen i bygden. Detta gör vi tillsammans med vår ägare Sparbanksstiftelsen Skaraborg. Läs mer om Sparbanksstiftelsen Skaraborg

Vi vill finnas nära våra kunder och har därför fyra bankkontor i verksamhetsområdet som omfattar Skara, Vara, Götene och Essunga kommun. Dessutom är det viktigt att våra kunder hittar oss var man än befinner sig i världen. Därför erbjuder vi alla kunder Internetbanken, som du kan logga in i så fort du har en tillgänglig Internetuppkoppling.

Kundcenter, som har personlig service via telefon 8.00 - 20.00 alla vardagar. Den används av våra lokala kunder men också av våra kunder som flyttat ut i världen och behåller oss som sin bank.

Att arbeta hos oss i Sparbanken Skaraborg

I Sparbanken Skaraborg finns olika arbetsområden. Det finns ett flertal olika yrken inom banken, t.ex. rådgivare, privat- och företagsrådgivare, jurist, marknadsförare, aktiemäklare m.fl. Alla våra befattningar bygger på att skapa och vårda relationer med våra kunder.

Vi söker medarbetare som är utåtriktade, servicemedvetna och som tycker om att arbeta med människor.

De flesta av våra arbetsuppgifter innebär dagliga personliga kontakter med kunder. Vår verksamhet täcker in allt från bekväma betalningslösningar, sparande, placeringar, värdepappershandel, krediter och försäkringar för både privatpersoner och företag. Med intresse för ekonomi kan du som anställd i Sparbanken Skaraborg utvecklas.

Du får internutbildning i takt med din utveckling i banken. Mycket av den sker i samverkan med Swedbank som är vår viktigaste leverantör.

Trivsel och lokal förankring

Vi vill att du som medarbetare skall trivas hos oss. Våra medarbetare ska känna att arbetet är roligt och stimulerande. Därför satsar vi på personlig utveckling och erbjuder våra anställda möjligheter till ett aktivt engagemang på arbetsplatsen. Det är viktigt för oss att våra medarbetare på ett bra sätt skall kunna kombinera karriär och privatliv.

Hälsan sätter vi i fokus eftersom en medarbetare som mår bra också presterar bra i sitt arbete. Därför är vi anslutna till Avonova som har verksamhet i våra lokaler i Skara. För bankens personal finns stora möjligheter att delta i friskvårdsaktiviteter.

Eftersom Sparbanken Skaraborg satsar på lokal förankring är det en stor fördel om du bor eller har viljan att bosätta dig inom vårt geografiska verksamhetsområde.

Antal anställda

Ca 100 personer. Verksamheten bedrivs på 4 kontor i Skara kommun, Vara kommun, Götene kommun och Essunga kommun.

Yrken

Rådgivare, privatrådgivare, jurister, ekonomer, företagsrådgivare, lantbruksrådgivare, marknadsförare.