Hoppa till textinnehållet

Arvskifte - dela upp arv

Arvskifte betyder att dela upp den avlidnes eventuella tillgångar mellan arvingarna. Här kan du läsa om hur du gör för att flytta över de tillgångar som dödsboet har i Sparbanken Skaraborg till arvingarna.

Arvskifteshandling och tidsgräns arvskifte

Få hjälp av oss att fördela arvet

Handläggning av arvskifte

Vi hanterar arvskiften för privatpersoner som är kund hos Sparbanken Skaraborg. För snabbast handläggning skickar du bara in de handlingar som beskrivs under checklistorna nedan till vår adress:

Sparbanken Skaraborg, Arvskifte
Box 163
532 22 Skara

Behöver du hjälp med hur du fyller i blanketterna, ring 0511-280 00 eller besök ett bankkontor. Vänligen observera att vi via detta nummer inte kan svara på juridiska frågor eller ge ekonomisk rådgivning.

Inkomna ärenden hanteras i tur och ordning. Har dödsboet fonder eller värdepapper som behöver säljas omgående kan du även besöka kontor för att lägga säljordern direkt.  

Alla arvskiften hanteras av Arvskiftesgruppen - en specialistgrupp inom banken. Detta gäller oavsett om du är privatperson eller boutredningsman som utsetts av tingsrätten att förvalta dödsboet.

Här kan du läsa hur du gör för att skicka in blanketter och andra dokument till oss för att få hjälp. 

Aktuell kötid för arvskiften

Kötiden för arvskiften ligger på cirka 5–6 veckor, då det är ovanligt hög belastning just nu.

 

Observera att detta inte gäller betalningsuppdrag, det vill säga hjälp att betala räkningar utställda till dödsboet. Betalningsuppdrag hanteras inom den vanliga tidsramen, det vill säga cirka 3 arbetsdagar.

Checklistor och blanketter