Hoppa till textinnehållet

Arvskifte - dela upp arv

Arvskifte betyder att dela upp den avlidnes eventuella tillgångar mellan arvingarna. Här kan du läsa om hur du gör för att flytta över de tillgångar som dödsboet har i Sparbanken Skaraborg till arvingarna.

Hjälp med värdepappersförsäljning för dödsbo innan årsskiftet

Sista datum: 9/12

Är du dödsbodelägare, eller förvaltar ett dödsbo, och önskar få värdepapper sålda innan årsskiftet? Då är det viktigt att uppdraget om arvskifte har inkommit och registrerats hos vår specialistgrupp för arvskiften - Arvskiftesgruppen - senast den 9 december.

 

Skicka in ärendet senast i början av december

Det beräknas ta cirka en vecka innan ditt ärende har tagits om hand av Arvskiftesgruppen. Du behöver därför sända in ärendet senast i början av december, för att försäljningen ska kunna genomföras innan nyår.

 

Övriga delar av ärendet utförs i turordning utifrån när ärendet inkom. Kötiden hos Arvskiftesgruppen är just nu cirka 8 veckor.

 

Uppdraget sänds till:
Swedbank Arvskifte

FE 930
107 77 Stockholm

 

Läs mer om, och få hjälp i vår guider, hur du gör för skicka in blanketter och dokument.

 

Checklista dödsbodelägare – ensam eller flera

Checklista Boutredningsman

Checklisa Jurist-, advokat- eller begravningsbyråer

Arvskifteshandling och tidsgräns arvskifte

Få hjälp av oss att fördela arvet -  checklistor och blanketter

Alla arvskiften hanteras av en specialistgrupp inom banken. Detta gäller oavsett om du är privatperson eller boutredningsman som utsetts av tingsrätten att förvalta dödsboet. Här kan du läsa hur du gör för att skicka in blanketter och andra dokument till oss för att få hjälp. 

  1. Dödsbodelägare - ensam eller flera

  2. Boutredningsman

Handläggning av arvskifte

Vi hanterar arvskiften för privatpersoner som är kund hos Sparbanken Skaraborg. För snabbast handläggning skickar du bara in de handlingar som beskrivs under checklistorna nedan till vår adress:

Sparbanken Skaraborg, Arvskifte
Box 163
532 22 Skara

Behöver du hjälp med hur du fyller i blanketterna, ring 0511-280 00 eller besök ett bankkontor. Vänligen observera att vi via detta nummer inte kan svara på juridiska frågor eller ge ekonomisk rådgivning.

Inkomna ärenden hanteras i tur och ordning. Har dödsboet fonder eller värdepapper som behöver säljas omgående kan du även besöka kontor för att lägga säljordern direkt.