Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet
Kundservice

Bättre Affärer – september 2023

Bättre Affärer Sept 2023

Bättre Affärer kommer med tips och råd, fakta och inspiration till dig som är företagare.

Så sparar du för framtiden

Tjänstepension, direktpension eller kapitalförsäkring? Det finns många sätt för dig som företagare att spara för framtiden.  Här visar vi på några av möjligheterna och tittar närmare på tre sparformer.

Female standing in office

Behöver du en revisor?

Sedan 2010 är det inte längre ett krav att alla aktiebolag ska ha en auktoriserad eller godkänd revisor som granskar bolagets redovisning. Mindre och nystartade bolag är undantagna. Här får du veta var gränserna för den så kallade revisorsplikten går.

Kundcenter

Hinner du vänta i 2,26 minuter?

En av sakerna som vi i Sparbanken Skaraborg är allra stoltast över att kunna erbjuda alla våra kunder är vårt Kundcenter. Vår snittväntetid för dom som ringer in till vårt Kundcenter är 2,26 minuter, oftast är den kortare än så, men här är alltid ambitionen att hjälpa alla så bra som möjligt.

Tips

Betalkort Företag i stället för Visa Business Card

Du som har ett Visa Business Card kommer under oktober få det utbytt mot ett Betalkort Företag. Det är ett Mastercard och innebär att du får ett nytt och bättre kort i plånboken. Det nya kortet skickas till dig i god tid innan det gamla upphör att gälla. 

Checklistor för hållbarhet

Som inspiration i hållbarhetsarbetet hittar du här checklistor med exempel på åtgärder och aktiviteter som kan föra ditt företag mot en mer hållbar framtid. 

Har du hållbara idéer?

Har du en idé för att minska samhällets klimatpåverkan? Sök stöd från Klimatklivet. Nästa ansökningsperiod är öppen 18–29 september 2023.

Hur tar du betalt av dina kunder?

Oavsett om du driver butik, restaurang eller handel online har Swedbank Pay betallösningen för dig.