Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Kundservice

Nyhetsbrev Nyckelkund

April 2024

Orange kuvert – snart i din brevlåda

Tillhör du de som inte ens öppnar pensionskuvertet? Du är inte ensam, många upplever att pension är jobbigt att ta tag i. Men vi hjälper dig gärna, oavsett om du vill börja spara till pensionen, få råd om placeringar eller flytta din pension. Ring och prata pension med oss!

Dad looking at a laptop together with his kids

Missa inte de här avdragen när du deklarerar

  • Om du har sålt din bostad under 2023 behöver du deklarera för det. Men det finns flera saker som du kan dra av från försäljningspriset. Och du kan också få uppskov på vinsten.
  • Har du sålt aktier eller fonder med vinst men också sålt aktier eller fonder med förlust? Då kan du använda förlustbeloppet för att kvitta mot eventuell vinst för att på så sätt minska skatten. 
  • Skattereduktionen är 30 procent för ROT och 50 procent för RUT. Sammanlagt kan du dra av max 75 000 kronor per år.

Tips!

Hitta alla årsbesked inför deklarationen

När du är inloggad i appen eller internetbanken och trycker på Dokument – Översikt kan du söka fram alla dina årsbesked och kontrolluppgifter från oss. Under Dokumentinställningar kan du välja att få en kopia på årsbeskeden i brevlådan. 

Glömt PIN-koden på ditt kreditkort? Så hittar du den!

I appen kan du enkelt se vad du har för PIN-kod, både för bankkort och kreditkort. Klicka på ”Kort” i menyn, välj aktuellt kort och under rubriken ”Hantera kort” kan du sedan välja att visa PIN-kod.

Flyttplaner?

Parent and child playing inside

Överbryggningslån till 0 procent ränta

Vill du hitta och köpa din nya bostad innan du sålt din gamla? Just nu och fram till 30 juni får du som är bolånekund hos oss 0 procent ränta på Överbryggningslån.

* Räkneexempel Överbryggningslån

Ett överbryggningslån kan erbjudas under tiden mellan köp av en ny bostad och försäljning av den befintliga bostaden om max sex månader. Återbetalas i sin helhet senast per frånträdesdagen av befintlig bostad. Erbjudandet gäller efter sedvanlig kreditprövning.

Ett lån på 1 000 000 kronor med en exempelränta på 0 % *(gäller under perioden 1 november 2023 fram till 30 juni 2024) som betalas tillbaka vid frånträde, aviseringsavgift 0 kronor, uppläggningsavgift 0 kronor, ger en effektiv ränta på 0 %. Totalt belopp att betala under lånets löptid: 1 000 000 kronor. Antalet betalningar är en (1). 
*erbjudandet gäller för befintliga bolånekunder.

Har du bolån någon annanstans?

Har du bolån hos annan bank och vill se om du kan få en bättre ränta hos oss? Räntan du får är alltid personlig.