Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Kundservice

Digital rådgivning i internetbanken

Flera fördelar

 • Genomför rådgivningen när och var du vill.
 • Hoppa över till annan typ av rådgivning, till exempel på telefon, om du behöver mer hjälp.
 • Få ett skräddarsytt råd om ett fondsparande som passar just dig.
Dad looking at a laptop together with his kids

Rådgivning i appen och internetbanken är för dig som vill få tips om hur du kan spara till ett speciellt mål, dröm, pensionen eller kanske dina barn. Den är för dig som vill spara lite mer långsiktigt - minst två år innan du tar ut ditt sparkapital. I rådgivningen svarar du på ett antal frågor och får därefter ett skräddarsytt råd om ett fondsparande. Vi hjälper dig även komma igång med ditt sparande.

Så går rådgivningen till

 • Svara på frågor

  Du börjar med att svara på frågor om din ekonomi och sparande, till exempel hur mycket och länge du vill spara. Du får även frågor om vad du känner till om olika fonder och vilken risknivå du vill ligga på. Utifrån dina svar skapar vi en investeringsprofil. Du får även möjlighet att lyfta vad du värnar om inom hållbarhetsområdet. Vilka krav på hållbarhet du har i ditt sparande avseende miljö och sociala hänsyn.

  Frågor om hållbarhet i rådgivningen

 • Prognos och råd anpassat efter dig och dina förutsättningar

  Efter att ha besvarat frågorna får du en prognos på hur mycket ditt sparande skulle kunna bli. Du får sedan ett skräddarsytt råd om vad vi rekommenderar att du börjar spara i - anpassat efter dig och din ekonomi. Rekommendationen gäller Swedbank Roburs basfonder eller någon av Swedbanks Pensionsspars portföljer. Prognosen och rådet bygger på att du sparar hela beloppet, hela spartiden. 

  Swedbank Roburs Basfonder (swedbankrobur.se)

  Pensionsspar Privat

 • Starta ett fondsparande

  I det tredje steget hjälper vi dig komma igång med ditt sparande, till exempel att starta ett e-sparkonto, ISK eller kapitalförsäkring, och börja månadsspara i en viss fond. Du väljer själv om du vill gå vidare direkt och köpa fonder enligt rådet eller vänta. Vill du fundera på saken så gäller rådet i 7 dagar.

Närma dig dina drömmar

Med rådgivningen vill vi hjälpa dig komma igång med ett sparande som gör att du kommer närmare dina mål. Ett sparande med så hög avkastning som möjligt utifrån dina förutsättningar:
 

 • Dina ekonomiska förutsättningar
 • Din spartid
 • Din syn på risk
Leende kvinna leder en cykel med ett barn i cykelstol på en härlig sommardag

Rådgivning i appen och internetbanken - frågor och svar

Mer information