Hoppa till huvudinnehåll

Digital rådgivning i internetbanken

Flera fördelar

 • Genomför rådgivningen när och var du vill.
 • Hoppa över till annan typ av rådgivning, till exempel på telefon, om du behöver mer hjälp.
 • Få ett skräddarsytt råd om en fond som passar just dig.
Man med vinröd tröja sitter på ett café med sin laptop och håller i ett betalkort

Rådgivning i internetbanken är för dig som vill få tips om hur du kan spara till ett speciellt mål, dröm eller kanske dina barn. Den är för dig som vill spara lite mer långsiktigt - minst två år innan du tar ut ditt sparkapital. I rådgivningen svarar du på ett antal frågor och får därefter ett skräddarsytt råd om en fond. Vi hjälper dig även komma igång med ditt sparande.

Så går rådgivningen till

 1. Svara på frågor

  Du börjar med att svara på frågor om din ekonomi och sparande, till exempel hur mycket och länge du vill spara. Du får även frågor om vad du känner till om olika fonder och vilken risknivå du vill ligga på. Utifrån dina svar skapar vi en investeringsprofil. Du får även möjlighet att lyfta vad du värnar om inom hållbarhetsområdet. Vilka krav på hållbarhet du har i ditt sparande avseende miljö och sociala hänsyn.

  Frågor om hållbarhet i rådgivningen

 2. Prognos och råd anpassat efter dig och dina förutsättningar

  Efter att ha besvarat frågorna får du en prognos på hur mycket ditt sparande skulle kunna bli. Du får sedan ett skräddarsytt råd om vad vi rekommenderar att du börjar spara i - anpassat efter dig och din ekonomi. Rekommendationen gäller Swedbank Roburs fem basfonder. Prognosen och rådet bygger på att du sparar hela beloppet, hela spartiden. 

  Swedbank Robur Basfonder (swedbankrobur.se)

 3. Starta ett fondsparande

  I det tredje steget hjälper vi dig komma igång med ditt sparande, till exempel att starta ett ISK eller e-sparkonto, och börja månadsspara i en viss fond. Du väljer själv om du vill gå vidare direkt och köpa fonder enligt rådet eller vänta. Vill du fundera på saken så gäller rådet i 7 dagar.

Närma dig dina drömmar

Med rådgivningen vill vi hjälpa dig komma igång med ett sparande som gör att du kommer närmare dina mål. Ett sparande med så hög avkastning som möjligt utifrån dina förutsättningar:

 

 • Dina ekonomiska förutsättningar.
 • Din spartid.
 • Din syn på risk. 
Glad kvinna går på en väg och leder en cykel. på pakethållaren sitter ett glatt barn i en cykelstol

Mer information