Vad gör banken?

Ett möte med Ulrica är inte mer komplicerat än något annat möte, hos henne finns kompetensen för alla slags företag. Det mindre, det större, det etablerade eller det nystartade. Vi jobbar med Swedbank Försäkring som leverantör av våra produkter och utifrån dina behov, förutsättningar och önskemål gör vi en analys och tar fram ett förslag på en tjänstepensionslösning som passar dig. Vad vi kan hjälpa dig med beror helt på vad du har för förutsättningar, när du vill gå i pension och vad du vill ha för pengar att röra dig med då.
Skulle vi se att du behöver något som vi inte kan erbjuda så har vi Portfolio Försäkra, vårt dotterbolag som är ett komplement till vårt utbud.

Varför är det viktigt att ha ett försäkringsskydd och en pensionsavsättning?

Den allmänna pensionen står för allt mindre del av vår framtida pension så därför är tjänstepensionen en viktig del och där har du som företagare stor möjlighet att själv påverka.
För att du som egenföretagare ska ha ett försäkringsskydd och en avsättning till din tjänstepension krävs det att du själv tar tag i det, som anställd har du ofta ett grundläggande försäkringsskydd som gäller under arbetstid och en pensionsavsättning i din anställning. -När vi träffar dig och tittar på dina behov utgår vi alltid ifrån att du inte ska få det sämre än om du hade varit anställd berättar Ulrica.

Företagare har möjlighet att teckna ett ännu bättre skydd som är individanpassat. Exempelvis kan företagare teckna en sjukförsäkring som ger ersättning upp till 108 % av lön upp till vissa lönenivåer vid långvarig sjukskrivning. Om det värsta skulle hända dig, en olycka skulle ske eller du skulle bli allvarligt sjuk är din försäkring en trygghet för dig och din familj. Om du skulle skada dig eller bli sjuk under en längre period så kan ersättningen du får via försäkringen vara det som gör att du fortsatt kan klara att betala dina privata kostnader.
Till exempel så ger sjukvårdsförsäkringen möjlighet till privat vård snabbt för att du ska få hjälp och kunna vara tillbaka på arbetet så snart det går. Något som kan vara särskilt viktigt när din verksamhet är beroende av dig.

Se ditt upplägg via Internetbanken

En grundläggande försäkringsgenomgång för dig och ditt företag räcker att du gör en gång. Vid förändringar i ditt företag behöver du uppdatera din pensionsplan men i regel när den väl är satt och du känner dig nöjd så löper den på tills du vill ändra något. Det enda du behöver göra är att någon gång om året, gärna i samband med lönerevision, gå in och uppdatera lönebeloppen på dig och dina anställda. Det kan du enkelt göra på egen hand i internetbanken. -Du kan också gå in och följa ditt sparande och se försäkringar via internetbanken och via Swedbank Försäkrings Försäkringsportal kan du och dina anställda se sina försäkringar som ingår i anställningen på företaget.

Vill du prata om pension & försäkring med oss? Ring vårt Kundcenter på 0511-280 00 så hjälper vi dig utifrån dina behov.